30 augusti 2014
16:00

Referat: Korpföreningen Malmö Fotboll - AIF Barrikaden

Startelvan: Mikael – Gustav, Henke, Martin N, Christian – Jona, Johan E, Vasilis, Maksym – Hkmat, Joel

Avbytare var Florian som spelade hela andra halvlek som innermittfältare, Danne som kom in som vänstermittfältare mitt i andra halvlek, Arshad som kom in som anfallare sista kvarten och Ammar och Jamal som inte spelade alls.

KF Malmö som de heter nuförtiden (även om de kommer att kallas Korpen här nedan eftersom det är det nästan alla säger) började med samma friska offensiv som brukar prägla deras spel. Man fick också till inte mindre än 4 hörnor och därtill ett par frisparkar i farliga lägen redan första kvarten. De skapade en del halvchanser men bara en riktigt het och det var när en boll i 13:e min studsade lite oturligt på en av våra spelare och helt friställde deras anfallare. Han blev antagligen överrumplad för avslutet blev väldigt dåligt.

Även om Korpen fortsatte att spela bra med ett mycket fint kortpassningsspel, fina crossbollar och faktiskt också många vunna närkamper trots våra tuffingar på mitten, medan vi inte riktigt fick igång något vidare spel. Ändå var det vi som tog ledningen i den 20:e min. Hkmat utmanade genom att på typiskt sätt helt oförskräckt ge sig rakt in i en hög av 3-4 motståndare vilket ledde till att han blev fälld och den straff som blev följden satte Joel säkert i nät. En synnerligen orättvis ledning i det läget.

I den 28:e min fick sedan Korpen till slut utdelning på alla sina inlägg när ett sådant från högerkanten gick över alla våra spelare och istället nickades in av deras superlånga spelare Anton Jerome M Maynard som kräver ytterst intensiv bevakning för att det inte ska komma just ett nickmål i baken.

Även fortsättningsvis kombinerade Korpen bra men mattades ändå något och vann fr.a. inte längre så många närkamper. Även om vårt spel fortfarande inte var riktigt på topp skapade vi i motsats till Korpen massor med målchanser. Referenten räknade till inte mindre än 5 heta chanser sista kvarten bl.a. räddades en nick av Martin på mållinjen (och returen blev också riktigt farlig) och i den sista minuten fick målvakten göra en riktigt bra räddning på ett skott av Hkmat.

Totalt sett hade Korpen ett bättre spel än vi i 1:a halvlek medan vi hade de flesta heta målchanserna.

Ordinarie referent lämnade sedan matchen i pausen för att ägna sig åt något betydligt intressantare, nämligen Finnkampen i friidrott ?. Han blev därmed hänvisad till spelares och publiks åsikter och fakta om vad som hände de sista 45 minuterna. Dock var dessa uppgifter tämligen samstämmiga så vi får väl hoppas att de speglar vad som hände på ett bra sätt.

Vi spelade upp oss betydligt i andra halvlek medan de gick ner sig lite grann. Två, tre bra målchanser på båda håll. Mikael fick göra ett par kvalificerade räddningar. Dagens coach gjorde uppenbarligen ett genidrag när han bytte in sig själv som vänster yttermittfältare. När han bara varit inne i 5-10 min nickade han i den 73:e min in 2-1 på en sedvanligt välslagen frispark av Maksym (hans 9:e assist i år). Därmed spikades sluresultatet och därmed kunde vi räkna in vår 8:e uddamålsseger för året.

Som brukligt är när vi möter Korpen i det stora hela en jämn, intensiv och ganska välspelad div 6-match i högt tempo.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 6-9 Avslut på mål: 9-6 Avslut utanför: 3-3